Wat kan Marthe voor jou en je kind betekenen?

Beste ouders, 

Wat goed dat je hier bent en actie onderneemt om je kind verder te helpen! Het ouderschap is een zoektocht wat een vergrootglas zet op jezelf, je verleden en jullie relatie. Het vraagt veel moed en doorzettingsvermogen. Ik voel me vereerd om met jullie mee te lopen. 

Ik geef geen opvoedadvies, maar ga met jullie in gesprek naar aanleiding van de sessies die ik met je kind heb gedaan. Daarnaast daag ik jullie uit door opdrachten die jullie kind meeneemt om op een andere manier met elkaar in contact te komen. Ik vind het belangrijk om regelmatig te evalueren hoe het gaat en bied ook aparte sessies met ouders aan mocht je daar behoefte aan hebben.

 

Ik wil er graag voor jouw kind zijn!

Als jeugdzorgwerker heb ik met veel verschillende ouders en kinderen gewerkt. Bij hen waren de problemen al erg opgelopen en konden we alleen nog maar verwijzen naar de kinderpsychiatrie. Helaas zijn hier nog steeds lange wachtlijsten en zitten die kinderen lange tijd zonder hulp. Dit is ontzettend schrijnend, want elk kind verdient de juiste hulp op het juiste tijdstip. 

Ik ben er graag vroeg bij en hoop er te zijn voor kinderen die tussen wal en schip vallen. De weg naar de huisarts of GGZ is niet de enige weg die je met je kind kan inslaan. Op school, de BSO, de sportclub en in de buurt wordt je kind het meest gezien. Ik wil daarbij aansluiten door een kleinschalige vorm van jeugdhulp aan te bieden. Hulpverlening die niet lang hoeft te duren, die gezellig is en waarmee een kind tastbare inzichten meekrijgt over zichzelf. 

Ouders
over Bakken met Marthe

“Voor mijn gevoel haalt mijn dochter echt heel veel voldoening uit deze baksessies met jou Marthe. Ook mooi om te lezen dat deze momenten goede gesprekken opleveren tussen jullie. Het zijn toch ‘zware’ onderwerpen die jullie goed kunnen bespreken.”

Vader van bakhulpje (9 jaar)

“We hebben onze dochter nog beter leren kennen door de opdrachten die zij mee naar huis kreeg. Dat leverde andere gesprekken op en een dochter met meer zelfvertrouwen!”

Ouders van bakhulpje (11 jaar)

“Marthe straalt rust èn vrolijkheid uit!”

Moeder van bakhulpje (10 jaar)

De top-ingrediënten van Bakken met Marthe

Hoe een baksessie en het traject is opgebouwd kan je lezen op de kidspagina. Ik werk vanuit de presentiebenadering en gebruik systeemgerichte interventies. Daarnaast ben ik getraind in het geven van EFT (Emotional Freedom Technique).

Dit geeft kinderen in korte tijd een inkijk in hun ingewikkelde hoofd en biedt handvatten om het leven meer behapbaar te maken. En vooral belangrijk; ze ontdekken de veerkracht die ze  hebben om de regie in hun leven te pakken!

Ik ben als hulpverlener natuurlijk het grootste instrument. Ik kan onbevangen met een kind aan de slag in de keuken. Het maakt hierin niet uit of de hulpvraag groot of klein is. Ik kan aansluiten bij kinderen en wil hen graag leren kennen. Hoe een kind zich gedraagt, schrikt mij niet af en dat voelt een kind. Ik merk in het contact met kinderen dat ze zich op hun gemak bij me voelen en dat daardoor het gesprek vanzelf komt. Ik geef kinderen de ruimte zelf te kiezen wanneer ze over bepaalde dingen willen praten. Als ze het even over het bakken willen hebben, is dat prima. Als ze mijn vraag over hoe het met ze gaat niet willen beantwoorden, dan vertel ik wat over mezelf. Kinderen mogen zich vrij voelen en weten dat dit oké is. 

Ja, dit is iets voor mijn kind! Wil je gelijk even bellen? Dat kan natuurlijk!

Er is altijd een mogelijkheid om vrijblijvend met me in gesprek te gaan om te sparren over je kind en of ik wat voor jullie kan betekenen.

Wil je eens met me bellen?

Contactgegevens

Marthe Wijnbergen-Schipper
marthe@bakkenmetmarthe.nl
0626479762
Zuilen, Utrecht
KVK: 78291909

 

Social Media